Изберете страница

Торф

торф
Кокосовите фибри през последните години се превърнаха в най-подходящата суровина за производството на растежни среди. Те имат отлични характеристики по отношение на влагозадържането, както и много добра порьозност. Бавното им разграждане е другата черта, която ги прави по-предпочитана съставка в създаването на хранителна среда за зеленчуци, разсади и различни декоративни растения.

Защо избираме кокосови фибри? Уникалната способност на кокосовите фибри да задържат полезните хранителни вещества и влагата в себе си ги прави незаменими в отглеждането на разнообразие от растения. С употребата им намалявате количеството използвани течни торове, тъй като те задържат хранителните вещества и ги отдават постепенно на растенията.

Кокосови фибри – незаменима добавка за Вашите растения

Кокосовите фибри са незаменими при твърде суха почва, тъй като те имат способността да аерират и дренират почвата. Те не съдържат вредни микроорганизми, семена, пясък и дървени остатъци за разлика от компоста. Идеални са както за алкални, така и за кисели почви, а също и като подобрители на различни смеси. Кокосовите фибри се разграждат в продължение на няколко години, затова инвестицията си заслужава!

Въпреки прекрасните им характеристики, преди да ги използвате кокосовите фибри следва да разберете дали са подходящи за Вашата градина.

Ето някои от растенията, които биха се развивали добре с добавка от кокосови фибри.

В семейството на храстите и цветята това са рододендрони, азалии, гардения, камелии, циния и дигиталис. А също и магнолия, бегония, японски ирис, каладиум и други.

От зеленчуците на торфени смеси с кокосови фибри се радват салати, чери домати, пипер, броколи, краставици, тикви, домати и други.

● Ph (H2O) 3,5 – 4,5
● Влажност 45-55%
● Органична материя: >97
● Плътност: 150-190 g/l
● Не съдържа дървени остатъци и пясък; семена, радиоактивност и химикали.
● Степен на разлагане спрямо скалата на Вон Пост H2 – H3.
● Абсолютна суха маса 75-95 g/l
● Солно съдържание: 0,05-0,15 µS/cm
● Пепелно съдържание макс. 5%
● Абсорбция: 7-10 пъти от собствената си суха маса.
● Приблизително тегло: 150-200 кг/м3

Състав
Торф
Опаковка
Фракция: 0-20 мм.
обем (л): 5.500 куб.